Business Internaţional

Mario Draghi ar putea spune NU la şefia Comisiei Europene: Fostul premier nu este interesat să devină preşedinte al Comisiei Europene

Mario Draghi ar putea spune NU la ÅŸefia Comisiei...

Autor: Tiberiu Sabo

08.12.2023, 14:50 149

Fostul premier italian Mario Draghi nu este interesat să devină preşedinte al Comisiei Europene, a declarat o sursă apropiată lui Draghi. Asta după ce La Repubblica a relatat că preşedintele francez Emmanuel Macron face presiuni asupra altor lideri europeni pentru a ajunge la un acord cu Draghi.

Fostul premier italian Mario Draghi nu este interesat să devină preşedinte al Comisiei Europene, a declarat vineri o sursă apropiată lui Draghi, răspunzând unui articol din presă potrivit căruia acesta ar fi fost alegerea Franţei pentru această funcţie, notează Reuters.

Cotidianul italian La Repubblica a relatat că preşedintele francez Emmanuel Macron face presiuni asupra altor lideri europeni pentru a ajunge la un acord cu Draghi pentru şefia Comisiei.

Actualul preşedinte al Comisiei, Europene, Ursula von der Leyen, al cărei mandat expiră anul viitor, ar putea deveni noul secretar general al NATO, funcţie care se va elibera în primăvară, adaugă ziarul.

Biroul preşedintelui Macron a arătat că nu are niciun comentariu de făcut cu privire la aceste informaţii, care citează surse diplomatice de la Paris şi Bruxelles.

Draghi a condus Banca Centrală Europeană din 2011 până în 2019. El a fost prim-ministru al Italiei în perioada 2021-2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO