Business Internaţional

Mark Mobius, CEO Franklin Templeton: O nouă criză financiară pândeşte după colţ

Mark Mobius, CEO Franklin Templeton: O nouă criză financiară pândeşte după colţ

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

30.05.2011, 23:34 906

O nouă criză financiară este pe punctul de a se declanşa încondiţiile în care cauzele care au provocat criza anterioară nu aufost soluţionate, este de părere Mark Mobius (foto),preşedinte executiv al Franklin Templeton Investments,administratorul Fondului Proprietatea.

Valoarea totală a pieţei mondiale a derivativelor depăşeşteProdusul Intern Brut mondial, generând volatilitate şi condiţii decriză pe pieţele de acţiuni, a declarat Mobius.

"Sunt băncile mai mari decât erau? Sunt. Sunt derivativelereglementate? Nu. Segmentul derivativelor continuă să crească? Da."Criza financiară mondială izbucnită în urmă cu trei ani a fostprovocată în parte de dezvoltarea produselor derivative avândlegătură cu creditele ipotecare subprime din SUA.

Indicele MSCI World a înregistrat o scădere de 38% în decurs deşase luni după prăbuşirea Lehman. Îngheţarea pieţelor mondiale decredit a determinat băncile centrale din întreaga lume să pompezecash în cadrul sistemului financiar pentru a încurajacreditarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO