Business Internaţional

McDonald's se confrunta cu un nou proces al grasimilor

13.07.2004, 00:00 17

Lantul de restaurante de tip fast-food McDonald's este din nou in fata unui proces legat de esecul companiei de a reduce continutul de grasimi din uleiul folosit pentru prepararea cartofilor prajiti, informeaza Financial Times.
Ban TransFats, un grup californian, a intentat procesul impotriva celui mai mare lant fast-food din lume ca urmare a anuntului Mc Donald's  referitor la inlocuirea uleiului existent cu unul care contine cu 48% mai putine grasimi, incepand cu luna februarie a anului in curs.
 Mc Donald's inca nu a operat marea schimbare, spunand ca a intampinat dificultati operationale. Medicii afirma ca acizii grasi, sau uleiurile partial hidrogenate sunt o forma mai rea decat grasimile saturate, ducand la cresterea colesterolului care creeaza disfunctii in circulatia sangelui. Aceste componente sunt frecvent folosite la prepararea dulciurilor si a produselor de patiserie pentru a prelungi valabilitatea acestora, dar sunt foarte folosite si in uleiurile de gatit.
Producatorii de preambalate din SUA  vor fi obligati din 2006 sa afiseze continutul de astfel de grasimi pe etichetele produselor.
Ban TransFats, asociatia infiintata de britanicul Stephen Joseph, a chemat in instanta anul trecut  grupul Kraft Foods, producatorul numarul unu de alimente de pe continentul nord-american, pentru motivul existentei grasimilor in cauza in popularele prajiturele Oreo. Acuzatiile au fost retrase dupa ce Kraft a spus ca va elimina grasimile din mai multe game de produse.
 Mc Donald's a fost dat in judecata de doi adolescenti din New York, care au acuzat compania ca e responsabila de starea lor de obezitate, insa grupul Ban TransFats a afirmat ca acuzatiile lor nu au legatura cu obezitatea si nu urmaresc obtinerea de despagubiri materiale. Scopul urmarit de companie pare a fi determinarea lantului Mc Donald's  sa isi informeze clientii in mod corect despre continutul preparatelor si sa renunte la uleiul folosit pana acum.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24