Business Internaţional

Michelin prevede rezultate mai bune anul acesta

16.02.2007, 20:43 13

Reprezentantii companiei Michelin, cel mai mare producator european de anvelope, au anuntat o crestere a profitului pentru anul in curs, datorita stabilizarii pretului la materii prime, compania reducand treptat din costuri, scrie Bloomberg.
Mai mult, cresterea record a actiunilor Michelin confirma previziunile. Compania Michelin va reduce costurile cu aproximativ 1,7 mld. euro, pana in 2010, potrivit declaratiilor directorului financiar Jean-Dominique Senard. Profitul net a scazut anul trecut cu 36%, pana la 572 mld. euro, din cauza cresterii preturilor la materii prime.
Producatorul de anvelope tinteste un profit operational de 10% din valoarea vanzarilor pana in anul 2010, dupa ce a atins marja de 8,2 procente anul trecut.
Clermont Ferrand, unitatea din Franta a companiei, a crescut preturile in ultimii ani pentru a compensa costurile ridicate ale materiilor prime.
In contextul in care pretul cauciucului a atins in iunie anul trecut o valoare record pentru ultimii 27 de ani, costurile materiilor prime au crescut cu 740 mil. euro fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO