Business Internaţional

Miliardarul american John Paulson mizează pe revenirea pieţei imobiliare: investiţie în 354 hectare din zona Las Vegas

Miliardarul american John Paulson mizează pe revenirea pieţei imobiliare: investiţie în 354 hectare din zona Las Vegas

Autor: Ioana Nita

09.08.2012, 11:21 396

Paulson & Co, fondul de investiţii condus de miliardarul american John Paulson, a cumpărat peste 354 hectare de teren în zona Las Vegas, mizând astfel pe revenirea pieţei imobiliare din regiune într-o perioadă în care oferta de locuinţe este în scădere, scrie Bloomberg.

Tranzacţia de 17 milioane dolari a fost realizată prin intermediul fondului Paulson Real Estate Recovery, care intenţionează să construiască locuinţe pe teren viran, urmând ca apoi să vândă proprietăţile constructorilor, a menţionat o sursă apropiată situaţiei. Fondul de investiţii a cumpărat aproape tot cea a rămas nedezvoltat din suprafaţa de teren de 1.456 ha din apropierea lacului Las Vegas din Henderson, Nevada.

Tranzacţia a fost printre cele mai mari achiziţii de teren din zonă din ultimii trei ani, potrivit lui Greg Gross, director la compania de consultanţă imobiliară Metrostudy. El a menţionat că în zona din Las Vegas sunt mai puţin de 13.000 loturi de teren disponibile pentru construcţia de locuinţe, dintre acestea doar o mică parte fiind de vânzare.

"Paulson & Co a fost prompt şi a investit masiv pe piaţa imobiliară din Las Vegas pentru că oferta de noi locuinţe scade într-un ritm alert, puţine proiecte noi urmând a fi dezvoltate în zonă", a afirmat Gross.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24