Business Internaţional

Noapte agitată în Ucraina. Ucrainenii susţin că au doborât zeci de drone lansate de ruşi

Noapte agitată în Ucraina. Ucrainenii susţin că au...

Autor: Petru Mazilu

19.05.2024, 10:44 17

Ucrainenii susţin că au doborât zeci de drone lansate de ruşi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Totuşi, două persoane au murit în Herson. Şi ruşii anunţă că au doborât mai multe drone ucrainene.

Militarii din Ucraina au distrus toate cele 37 de drone de atac lansate de Rusia peste noapte, potrivit şefului forţelor aeriene ucrainene, citat de Sky News.

„Toate cele 37 de Shahed au fost doborâte în regiunile Kiev, Odesa, Nikolaiev, Sumî, Vinnîţea, Jîtomîr, Cerkasî şi Herson”, a spus comandantul.

Totuşi, atacurile nocturne au făcut victime. Oficialii ucrainenii spun că două persoane au murit şi alte două au fost rănite în atacurile aeriene care au vizat oraşul Herson, din sudul Ucrainei.

Guvernatorul Hersonului, Oleksandr Prokudin, a declarat că zonele rezidenţiale ale oraşului au fost afectate, iar o clădire înaltă şi opt case au fost avariate.

De cealaltă parte a graniţei, ruşii anunţă că şase drone ucrainene s-au prăbuşit la o rafinărie din sudul Rusiei. Rafinăria din Krasnodar nu a fost afectată. Informaţiile ucrainenilor şi ruşilor nu au putut fi confirmate din surse independente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24