Business Internaţional

Oamenii de ştiinţă avertizează că virusul SARS-CoV-2 poate deveni endemic cu sau fără un vaccin de combatere: „Învăţaţi să trăiţi cu pandemia”

Oamenii de ştiinţă avertizează că virusul SARS-CoV-2...

Autor: Eduard Ivanovici

31.10.2020, 00:02 47068

Coronavirusul va deveni endemic cu sau fără vaccin, anunţă experţii în boli infecţioase, sugerând că oamenii trebuie să înveţe să trăiască cu pandemia, scrie CNBC.

Până acum, numărul de infecţii la nivel mondial a ajuns la 41 de milioane, înregistrându-se peste un milion de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Dr. David Heymann, care a condus divizia de boli infecţioase a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în timpul epidemiei de SARS din 2002-2003, crede că guvernele îşi pun prea mult speranţele în dezvoltarea unui tratament într-un moment în care comunicarea, procesele de testare şi măsurile de prevenţie sunt cât se poate de importante.

„Principala dificultate în momentul de faţă este că multe ţări cred că vaccinul va rezolva majoritatea problemelor. Însă nu aşa ar trebui să procedăm... Trebuie să învăţăm să trăim cu pandemia”, spune Heymann.

Consilierul-şef pe probleme ştiinţifice din cadrul guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat săptămâna aceasta că virusul SARS-CoV-2 are toate şansele să devină la fel de endemic precum gripa anuală.

Vallance spune că dezvoltarea unui vaccin durează în medie 10 ani. Cel mai rapid proces de creare a fost pentru oreion şi a durat patru ani.

„Oamenii au nevoie să gestioneze de unii singuri riscurile, aşa cum fac vis-a-vis de bolile cu transmitere sexuală şi tuberculoză”, a adăugat Heymann.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO