Business Internaţional

OTP Bank nu vrea ajutor de la stat, dar negociaza cu BERD

03.03.2009, 17:57 21

Grupul financiar ungar OTP Bank, prezent si in Romania, nu va cere guvernului ajutor financiar, insa anticipeaza incheierea unui acord, in aprilie, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltatere (BERD) care ar putea consolida capitalul bancii.

OTP Bank nu va apela la programul guvernamental de 600 de miliarde de forinti (1,95 mld. euro) destinat sprijinirii sistemului bancar, a declarat presedintele executiv al institutiei de credit, Sandor Csanyi.
Situatia capitalului este solida, iar banca estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va avea rezerve de capital de 1,3 mld. euro, a spus oficialul, care considera ca viitorul acord cu BERD va imbunatati si mai mult situatia financiara a grupului.
"Vom decide pana in aprilie in legatura cu modul de cooperare (cu BERD - n.r.). Eventualele rezultate ar putea imbunatati pozitia capitalului si accesul la liniile de swap. Subliniez insa ca nu vom emite actiuni noi", a spus Csanyi. Institutia de credit isi poate respecta proiectia de 150 de miliarde de forinti pentru profitul din 2009, a declarat seful OTP. El a adaugat ca banca va continua sa rascumpere actiuni, deoarece acestea sunt subapreciate intr-un grad ridicat, si nu va acorda dividendele aferente anului trecut.
OTP Bank desfasoara activitati in sectorul financiar in mai multe state din Europa de Est, respectiv Romania, Ungaria, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Croatia si Muntenegru.
Grupul ungar este prezent in Romania prin OTP Bank, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania si OTP Asset Management.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO