Business Internaţional

P&G, Henkel şi Palmolive sunt interesate de preluarea diviziei Sanex a Unilever

Autor: Dumitrescu Anca

06.03.2011, 16:31 80

Procter&Gamble, Henkel şi Colgate-Palmolive sunt interesatede preluarea diviziei Sanex, producătoare de deodorante, a grupuluide bunuri de consum Unilever, pentru până la un miliard de dolari,au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Uniunea Europeană a condiţionat anul trecut aprobarea preluăriide către Unilever a diviziei europene producătoare de gel de duş şidetergenţi a companiei Sara Lee, de vânzarea brandului Sanex alacesteia. Achiziţia, de 1,21 miliarde de euro (1,69 miliardedolari), a avut loc în decembrie.

Unilever se află în negocieri avansate de vânzare a Sanex pentrupână la un miliard de dolari, au spus sursele, adăugând cătranzacţia ar putea fi finalizată în următoarele câtevasăptămâni.

"P&G şi Colgate au în mod clar puterea financiară să preiaSanex. Colgate încearcă să îşi reducă dependenţa de produselepentru îngrijirea orală, în timp ce P&G face multe schimbări înportofoliu", a delcarat Jack Russo, analist la compania EdwardJones din St. Louis, care recomandă clienţilor achiziţia de acţiuniale celor două companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO