Business Internaţional

Parmalat USA a cerut sa intre in falimet

25.02.2004, 00:00 25



Parmalat USA Corp., subsidiara a grupului agro-alimentar italian Parmalat, a solicitat, ieri, protectia fata de creditori in baza Capitolului 11 din legea americana a falimentului.



Alte doua firme avand legaturi cu Parmalat - Farmland Dairies LLC si Milk Products of Alabama LLC - au inaintat cereri similare Tribunalului pentru Falimente din districtul sudic al New York-ului.



Parmalat se afla in centrul unui scandal financiar cu nenumarate ramificatii, dupa ce a dezvaluit lipsa a 4 miliarde de euro din conturi in luna decembrie.



Grupul face in prezent obiectul unei anchete internationale pentru frauda, in cadrul careia au fost arestate mai multe persoane din conducere, incluzandu-l pe fondatorul Calisto Tanzi.



Grupul italian a anuntat ca vrea sa obtina o marja a profitului operational inaintea cheltuielilor cu amortizarea (EBITDA) de 3,5% pana in 2006, comparativ cu cea de 3% inregistrata, conform surselor din cadrul companiei, in primele noua luni din 2003.



Administratorul judiciar Enrico Bondi, aflat la conducerea grupului din luna decembrie, cand acesta a fost declarat insolvabil, urmeaza sa prezinte ministrului italian al Industriei, Antonio Marzano, proiectul unui plan de salvare a Parmalat pana la finalul saptamanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO