Business Internaţional

Partidul Comunist chinez va lista la bursă ziarul de propagandă

Autor: Andreea Mindrila

11.01.2012, 18:14 120

Partidul Comunist este interesat de cei 485 de milioane de internauţi chinezi. Ziarul favorit al partidului, care "ghidează opinia publică" începând cu 1948, îşi va lista site-ul pe bursă pentru a rămâne competitiv, notează publicaţia franceză La Tribune.

Site-ul Ziarului Poporului "a rămas în urmă" comparativ cu portalurile rivalilor de la Sina sau Sohu. De aceea, trebuie să "accelereze procesul de restructurare" şi să ia măsuri pentru a rivaliza din punct de vedere comercial" cu concurenţii săi, se precizează pe site-ul autorităţii de reglementare a bursei de valori chineze.

Fondat în anul 1997, site-ul se prezintă ca o "platformă de comunicare" şi se speră ca în termen de şase luni să strângă 527 de milioane de yuani (65 de milioane de euro) prin vânzarea a 25% de capitaluri.

Cu fondurile obţinute din listarea pe bursă, site-ul Ziarului Poporului speră să-şi extindă serviciile, tehnologia şi să-şi îmbunătăţească conţinutul editorial.

Adevărata soluţie ar fi însă libertatea de exprimare, care pentru moment nu este un aspect la ordinea zilei. Editorii de la Xinhua şi Ziarul Poporulu sunt numiţi în mod direct de către Consiliul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO