Business Internaţional

Pegasus Europe, companie fondată de şeful Louis Vuitton, Bernarnd Arnault, şi de fostul şef UniCredit, Jean Pierre Mustier, va fi lichididată. Pegasus Europe nu a reuşit să fuzioneze la timp cu altă companie

Pegasus Europe, companie fondată de şeful Louis...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2023, 14:06 827

Cea mai mare companie de cecuri în alb din Europa, susţinută de fondatorul LVMH, Bernard Arnault, şi de fostul şef UniCredit, Jean Pierre Mustier, urmează să fie lichidată după ce nu a reuşit să găsească un public ţintă în sectorul serviciilor financiare, scrie Financial Times.

Pegasus Europe a anunţat că îşi va înceta operaţiunile şi se pregăteşte să returneze capitalul investitorilor săi la începutul lunii mai, sub rezerva aprobării acţionarilor.

„Compania nu va încheia o fuziune înainte de termenul limită de 3 mai 2023 [şi, prin urmare,] co-CEO ai companiei au recomandat dizolvarea şi lichidarea. Acestea vor fi propuse în cadrul adunării anuale a acţionarilor”, conform unui comunicat de pe site-ul său.

Companiile de cecuri în alb, or companiile cu scop special de a fuziona, strâng capital prin listarea la bursă înainte de a fuziona cu entităţi private. Acestea au luat amploare în SUA la începutul pandemiei în 2020.

Cu toate acestea, multe nu au găsit companii de cumpărat şi acum trebuie să returneze fondurile, deoarece ating termenele. Investitorii americani au primit răscumpărări de zeci de miliarde de dolari doar în ultimele luni în ultimele luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO