Business Internaţional

Un pensionar miliardar american, de 75 de ani, este pe cale să preia Formula 1, pentru 8,5 miliarde de dolari. “Imi place de el, este unul de-al nostru”, spune actualul proprietar ar circuitului, care are 84 de ani

Un pensionar miliardar american, de 75 de ani, este pe...

Autor: Alexandru Nanu

11.10.2015, 14:06 1120

Vânzarea F1 se apropie de linia de sosire, consorţiul US-Qatari este pe cale să ofere 8,5 miliarde de dolari pentru a o achiziţiona, scrie Financial Times.

Formula 1 este o întrecere automobilistică care se organizează anual sub forma a două campionate mondiale, care au loc în paralel, ambele fiind patronate de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA)

Stephen Ross, proprietarul de 75 de ani a echipei de fotbal Miami Dolphin, care conduce consorţiul, şi CVC, grupul care detine 35,5% din F1, au bătut palma pentru un posibil acord, au declarat două persoane apropiate negocierilor.

O schimbare de proprietate a F1 s-a dovedit complicată în trecut, din cauza structurii de afaceri a companiei. Discuţii anterioare cu CVC pentru a vinde F1-a lungul anilor au eşuat, la fel ca încercările de a lista compania public.

CVC şi reprezentanţii domnului Ross au refuzat sa comenteze. "Nu există nici o afacere, strângere de mână sau în caz contrar,", a declarat o persoană apropiată de grupul cu capital privat.

Investitorii minoritari F1, Waddell & Reed, Norges Bank Investment Management şi BlackRock, nu au dat un răspuns în legătură cu această ştire.

Bernie Ecclestone, în vârstă de 84 de ani, directorul executiv al F1, a declarat că l-a întâlnit pe Ross, weekend-ul trecut înainte de jocul  Miami Dolphins "pe stadionul Wembley împotriva New York Jets.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO