Business Internaţional

Pepsi, dolarii si maimutica

05.05.2003, 00:00 13

Ce legatura existi intre o maimuta si un miliard de dolari? Simplu, compania Pepsi, care a lansat un nou concurs, "Joaca pentru un miliard", care oferi un mare premiu in valoare de un miliard de dolari.
La sfarsitul unei campanii desfasurate pe perioada intregii veri, o maimuta ar putea trasforma pe cineva in miliardar. Totusi, nu exista nici o garantie ca va exista un castigator al acestui premiu, de fapt sansele de a se intampla acest lucru fiind extrem de mici. Si totusi, aceasta reprezinta cea mai recenta miza a unei tombole mai mari, cunoscuta sub denumirea de reality TV, precizeaza CNN.
Lansat pe 1 mai, concursul Pepsi a starnit deja interesul consumatorilor din intreaga America, in primele 24 de ore existand peste 178.000 de participanti inscrisi prin intermediul site-ului de web www.billionsweeps.com. Conform purtatorului de cuvant al companiei, Dave DeCecco, aceasta reactie este mult mai buna decat anticipase compania.
Iata cum functioneaza tombola. Compania a imprimat coduri de participare pe ambalajele bauturilor Pepsi, Mountain Dew si Sierra Mist. Sticlele au inceput sa fie comercializate in cadrul magazinelor in decursul ultimei saptamani a lunii aprilie, iar eforturile de distributie in intreaga tara continua.
Vor fi generate un miliard de numere din care un milion vor aduce castiguri instant. Pentru a concura pentru premiul cel mare, oricine are un numar se poate inscrie pe un site de web sau il poate transmite prin e-mail. Incepand cu mijlocul lunii mai se vor efectua extrageri saptamanale, iar concursul va continua pe toata perioada verii pana se vor selecta 1.000 de coduri la intamplare. Cei selectati vor participa la un concurs televizat ce va dura doua ore si ce va fi transmis live in luna septembrie. In final, in urma unui proces complex de eliminari, vor fi desemnati 10 milionari, iar "o maimutica ce da dovada de o dexteritate neobisnuita" va desemna potentialul miliardar. Pepsi se asteapta ca numai 15 - 20% din consumatorii de bauturi racoritoare sa intre in concurs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO