Business Internaţional

Petrolul a scazut la 92 de dolari pe baril

16.09.2008, 17:38 13

Pretul petrolului a scazut la 92 de dolari pe baril, cel mai semnificativ declin inregistrat timp de doua zile la rand din ultimii patru ani, pe fondul temerilor tot mai mari ca evolutia negativa a institutiilor financiare de pe Wall Street ar putea afecta si economia mondiala, ducand la scaderea cererii de combustibili si de materii prime, scrie Bloomberg.

Petrolul a inregistrat un pret cu 4,3% mai scazut marti dupa ce Lehman Brothers a anuntat falimentul. Pretul aurului a inregistrat si el o scadere, pentru prima data in ultimele trei zile.

"Este o panica totala", a afirmat Jonathan Kornafel, director pe Asia la Hudson Capital Energy din Singapore, adaugand ca "oamenii cedeaza gandindu-se ca au de-a face cu un declin important. Toti considera ca lumea se apropie de sfarsit si ca nu va mai exista cerere pentru petrol".

Pretul petrolului care urmeaza sa fie livrat in luna octombrie a scazut cu aproape 4,15 dolari, ajungand la 91,56 dolari pe baril.

Petrolul a scazut cu 4,4% in 2008, pretul actual al titeiului fiind mai scazut cu 38% fata de recordul de 147,27 dolari pe baril din 11 iulie.

Si pretul benzinei care va fi livrata in octombrie s-a redus in ultimele doua zile, inregistrand o scadere cu 8,52 centi, echivalentul a 3,3%, pretul unui litru ajungand la aproximativ 65 de centi in New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24