Business Internaţional

Piaţa din SUA stă în tensiune: Este posibil ca inflaţia să fi atins minimul ultimilor doi ani

Piaţa din SUA stă în tensiune: Este posibil ca...

Autor: Valeriu Dănilă

12.04.2023, 13:37 433

Este posibil ca inflaţia din SUA să fi atins cel mai scăzut nivel al ultimilor doi ani, dar nu suficient pentru FED, banca centrală americană, care ar putea să crească ratele în continuare, titrează Financial Times.

Indicele preţurilor de consum pentru luna martie, care va fi publicat miercuri, este de aşteptat să fi crescut cu 5,1% de la an la an, potrivit unei prognoze întocmite de Bloomberg.

Aceste date ar marca o decelerare semnificativă în comparaţie cu 6% înregistrat în februarie, atingând cel mai scăzut nivel din mai 2021. Pe o bază lunară, preţurile de consum sunt de aşteptat să fi crescut cu 0,2%.

Cu toate acestea, IPC „de bază”, care exclude costurile volatile ale energiei şi alimentelor, este de aşteptat să fi crescut cu 5,6% faţă de anul de trecut, sugerând că presiunile asupra preţurilor pentru unele bunuri şi servicii sunt încă ridicate.

Cele mai recente date despre inflaţie, care vor fi publicate de Bureau of Labor Statistics, miercuri, reprezintă unul dintre cele mai importante comunicate înaintea următoarei reuniuni de politică a Fed de la începutul lunii mai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO