Business Internaţional

O piaţă imobiliară tot mai complicată: Volumul vânzărilor de locuinţe din Regatul Unit scade la minimul ultimilor 11 ani. „Volumul vânzărilor a fost afectat cel mai puternic de creşterea dobânzilor, în special în cazul cumpărătorilor ce se bazau pe credit ipotecar.”

O piaţă imobiliară tot mai complicată: Volumul...

Autor: Valeriu Dănilă

30.08.2023, 13:11 1987

Volumul vânzărilor de locuinţe din Regatul Unit va atinge cel mai scăzut nivel din 2012, ratele dobânzilor deosebit de ridicate continuând să blocheze piaţa imobiliară, scrie Financial Times.

Tranzacţiile rezidenţiale vor scădea cu peste 20% începând din 2022, potrivit unei estimări Zoopla, bazată pe numărul de locuinţe pentru care s-a încheiat un precontract în acest an. Acest lucru se datorează unei scăderi a tranzacţiilor finanţate prin credite ipotecare, vânzările bazate pe ipotecă sunt estimate să scadă cu 28% în acest an.

„Volumul vânzărilor a fost afectat cel mai puternic de creşterea dobânzilor, în special în cazul cumpărătorilor ce se bazau pe credit ipotecar.” a explicat Richard Donnell, executive director la Zoopla.

Locuitorii din Marea Britanie se confruntă cu presiuni multiple cauzate de împrumuturile mai scumpe şi inflaţia la maximul ultimilor decenii. Astfel, s-a ajuns la o scădere semnificativă a cumpărătorilor aflaţi pentru prima dată în piaţă, pe măsură ce aceştia trebuie să îndure chirii mai scumpe şi credite inaccesibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO