Business Internaţional

Piaţa restaurantelor fast-food nu este afectată de criză: Mcdonald’s înregistrează o creştere a vânzărilor din SUA cu 10,3%

Piaţa restaurantelor fast-food nu este afectată de...

Autor: Valeriu Dănilă

10.02.2023, 12:46 78

Lanţurile de restaurante fast-food par să fie marii câştigători din al patrulea trimestru deoarece restaurantele fast-casual şi casual se luptă să atragă clienţi, scrie CNBC.

Multe companii de restaurante cotate la bursă nu şi-au raportat încă cele mai recente rezultate trimestriale, dar pentru cele care au făcut-o, apare un tipar. Clienţii presaţi de inflaţie şi-au restrâns cheltuielile la restaurant în perioada sărbătorilor. Lanţurile de fast-food au reuşit să atragă aceşti consumatori cu meniuri ieftine şi promoţii atrăgătoare.

În general, sectorul fast-food se descurcă mai bine decât restul industriei în perioadele de incertitudine economică şi de recesiuni.

McDonald’s, de exemplu, a declarat că vânzările din SUA au crescut cu 10,3%, în magazinele deja operate, ajutate parţial de consumatorii cu venituri mici, care au revenit mai des decât au făcut-o în ultimele două trimestre.

Rivalul Yum Brands a raportat o cerere solidă în SUA. Vânzările interne ale Taco Bell au crescut, de asemenea, cu 11%, stimulate de comenzile pentru mic dejun şi meniurile sale ieftine. Vânzările Pizza Hut din SUA au crescut cu 4%, în timp ce KFC a crescut cu 1%.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO