Business Internaţional

Polonezii nu au găsit resturile rachetei care a intrat în spaţiul aerian al ţării venind din Ucraina

Polonezii nu au găsit resturile rachetei care a intrat...

Autor: Petru Mazilu

30.12.2023, 19:36 30

Polonezii au încheiat sâmbătă căutările la sol, potrivit Reuters. Armata poloneză au anunţat că nu au fost găsite părţi ale unei presupuse rachete ruseşti care ar fi încălcat spaţiul aerian al ţării vineri dimineaţa.

„La ora 15:00 (14:00 GMT), inspecţia zonei desemnate a fost finalizată... Rezultatul căutării a fost negativ. Activităţile militare au fost finalizate şi nu plănuim alte verificări pe teren", a transmis comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma X.

Aproape 500 de soldaţi ai Forţelor de Apărare Teritorială au luat parte la căutări în apropierea oraşului Zamosc din sud-estul Poloniei.

Oficialii militari polonezi au declarat vineri că un obiect neidentificat a pătruns vineri dimineaţă în spaţiul aerian al ţării din direcţia frontierei cu Ucraina.

Autorităţile ucrainene anunţaseră anterior că ruşii au început un atac masiv asupra mai multor oraşe din Ucraina. Vineri seara, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, cerând explicaţii pentru încălcarea spaţiului său aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO