Business Internaţional

Popularitatea partidului cancelarului Angela Merkel a scăzut la 29,5% în Germania, dar rămâne pe primul loc

Popularitatea partidului cancelarului Angela Merkel a...

Autor: Mediafax

11.10.2016, 12:45 100

Potrivit institutului INSA, este prima dată când sprijinul pentru partidul Angelei Merkel scade sub nivelul de 30%, în timp ce Partidul Social Democrat, partenerul de coaliţie al conservatorilor lui Merkel, s-a clasat pe locul doi, cu 22%.

Pe locul trei în sondajul publicat marţi, la o distanţă apreciabilă faţă de CDU, s-a situat formaţiunea antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), cu 15% din preferinţele de vot.

Formaţiunea Alternativa pentru Germania (AfD) a câştigat teren în cadrul alegerilor regionale din acest an, iar multe institute de cercetare sunt de părere că alegătorii sunt deziluzionaţi de coaliţia dintre principalele două partide de stânga şi dreapta din Germania.

Popularitatea Angelei Merkel a intrat în declin anul trecut, ca urmare a politicilor promovate de cancelarul german în ceea ce priveşte migraţia, însă în ultimele luni a cunoscut o oarecare revenire. Merkel ar putea să încerce să obţină un al patrulea mandat în septembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO