Business Internaţional

Premierul Greciei neagă zvonurile privind părăsirea zonei euro

Autor: Adrian Voicu

07.05.2011, 19:49 441

Premierul Greciei George Papandreou a negat sâmbătă existenţaunor discuţii, chiar şi neoficiale, privind părăsirea de cătreGrecia a zonei euro, oficialul cerând ca ţara sa "să fie lăsată înpace să-şi termine ţinta propusă", informează Reuters.

Papandreou neagă astfel informaţiile apărute în publicaţiagermană Spiegel Online, conform cărora vineri au avut loc discuţiiprivind o posibilă părăsire a zonei euro.

"Aceste scenarii sunt pur şi simplu imposibile", a declaratPapandreou. "Nu a fost discutat niciun astfel de scenariu, chiar şiîn mod neoficial... Cer tuturor din celor din Grecia şi din afară,în special celor din UE, să lase Grecia să îşi facă treaba înpace".

Erkki Liikanen, membru în consiliul de guvernare al BCE, adeclarat sâmbătă că Grecia nu iese din zona euro şi că orestructurare a datoriei de 327 miliarde de euro nu oferă o soluţiepermanentă la problemele sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO