Business Internaţional

Premierul Olandei: Compararea olandezilor cu naziştii de către Erdogan "depăşeşte cu mult limitele"

Premierul Olandei: Compararea olandezilor cu naziştii de...

Autor: Raluca Manga

11.03.2017, 20:31 2263

"Este o remarcă nebunească, desigur", a declarat Rutte. "Înţeleg că sunt supăraţi, dar acest lucru depăşeşte bineînţeles cu mult limitele", a mai spus oficialul olandez.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că Olanda ar avea reminiscenţe "naziste" şi "fasciste", după ce Guvernul olandez a retras sâmbătă dreptul de aterizare al aeronavei în care se află ministrul turc de Externe.

"Sunt reminiscenţele nazismului, sunt fascişti", a declarat preşedintele turc, în cadrul unei reuniuni de la Istanbul. "Puteţi interzice ministrului nostru de Externe să zboare, dar începând de acum să vedem cum vor ateriza avioanele voastre în Turcia", a continuat el.

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea în Rotterdam a avionului în care se află ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge sâmbătă în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO