Business Internaţional

Presa britanică: Franţa este fascinată de seducătorii ei politici. Dominique Strauss-Kahn, caricatura "socialistului-şampanie"

Presa britanică: Franţa este fascinată de seducătorii ei politici. Dominique Strauss-Kahn, caricatura "socialistului-şampanie"

Autor: Mediafax

17.05.2011, 11:29 1168

Arestarea directorului Fondului Monetar Internaţional (FMI),Dominique Strauss-Kahn, pune capăt definitiv speranţelor sale de adeveni preşedintele Franţei, afirmă, marţi, presa britanică,apreciind că o parte din vina pentru acest caz îi revine culturiipolitice franceze, informează Mediafax.

"Nu există scăpare pentru directorul FMI", titrează, pe primapagină, The Independent, care se referă la hotărârea(judecătorească), de luni, de a fi menţinut în detenţie, dar şi larolul acestuia, ca bancher, de a asigura salvarea financiară aGreciei, Portugaliei şi Irlandei.

"Pare să existe puţine şanse, cu excepţia cazului în care esteachitat (de toate acuzaţiile) în zilele următoare, ca el să (mai)participe, acum, la cursa pentru alegerile prezidenţiale", relevăThe Guardian (centru stânga).

Exprimând prea puţină empatie faţă de acesta, mai toatecotidianele britanice sunt de acord că Franţa este "fascinată deseducătorii ei politici" şi că legile stricte ale acestei ţări careapără viaţa privată au contribuit în a-l pune pe DominiqueStrauss-Kahn într-o situaţie dificilă.

"Curtenitor, bronzat în permanenţă şi niciodată fără bani,Dominique Strauss-Kahn rămâne doar caricatura«socialistului-şampanie»", continuă The Guardian.

"O reputaţie de bărbat afemeiat nu constituie un obstacol pentrureuşita în politică, în Franţa, ci, din contră. Dar, a fi condamnatpentru agresiune sexuală şi tentativă de viol, este cu totulaltceva", continuă publicaţia. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO