Business Internaţional

Probleme pentru Microsoft: UE deschide o anchetă antitrust împotriva companiei. Gigantul tehnologic american este acuzat de integrarea prea strânsă dintre Teams şi suita Office, practică ce ar putea afecta concurenţa

Probleme pentru Microsoft: UE deschide o anchetă...

Autor: Valeriu Dănilă

27.07.2023, 14:01 375

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis joi o investigaţie antitrust împotriva Microsoft cu privirea la stransa integrare dintre Teams şi celelalte servicii oferite de companie, scrie CNBC.

Comisia Europeană a declarat că aceste practici pot constitui un comportament anticoncurenţial, în prima investigaţie din ultimul deceniu asupra companiei.

„Comsia este îngrijorată de faptul că Microsoft poate oferi aplicaţiei Teams un avantaj în distribuţie prin faptul că nu le permit clienţilor să decidă dacă doresc să inludă aplicaţia atunci când îşi fac un abonament pentru suita de productivitate şi interoperatibilitatea scăzută dintre aplicaţiile de productivitate şi ofertele concurenţilor.”

Cu alte cuvinte, UE este îngrijorată că Microsoft nu oferă clienţilor posibilitatea de a nu cumpăra Teams atunci când se abonează la produsul Office 365 al companiei. Făcând acest lucru, Microsoft ar putea împiedica alte companii să concureze în segmentul aplicaţiilor de mesagerie şi apeluri video.

În cazul în care se constată că Microsoft încalcă regulile de concurenţă ale UE, gigantul tehnologic din SUA s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO