Business Internaţional

Probleme tot mai mari pentru Elon Musk: BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China, înregistrează o creştere a vânzărilor cu 13% şi aproape o triplare a exporturilor în primul trimestru din acest an

Probleme tot mai mari pentru Elon Musk: BYD, cel mai mare...

Autor: Valeriu Dănilă

01.04.2024, 16:56 172

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a raportat o creştere a vânzărilor în primul trimestru din acest an, semn al al unei competiţii acerbe pe piaţa vehiculelor nepoluante, scrie WSJ.

BYD a vândut 626.263 de vehicule electrice şi hibride, în creştere cu 13% faţă de perioada similiară a anului trecut. Compania a mai precizat că vânzările au crescut cu 46% în primele două luni ale acestui an.

Exporturile au ajuns la 38.434 de unităţi, aproape triplându-se în primul trimestru al acestui an.

Compania chineză a devenit un competitor serios al Tesla, dar şi al producătorilor tradiţionali de maşini, faţă de care oferă alternative mult mai ieftine. La sfârşitul anului 2023 BYD a devenit cel mai mare producător de maşini electrice din lume.

Fondată în 1995 ca un producător de baterii, BYD a devenit cel mai important jucător de pe piaţa chineză. Acesta reflectă creşterea dominanţei chineze în noul spaţiu creat de vehiculele electrice.