Business Internaţional

Probleme tot mai mari pentru Elon Musk: BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China, înregistrează o creştere a vânzărilor cu 13% şi aproape o triplare a exporturilor în primul trimestru din acest an

Probleme tot mai mari pentru Elon Musk: BYD, cel mai mare...

Autor: Valeriu Dănilă

01.04.2024, 16:56 156

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a raportat o creştere a vânzărilor în primul trimestru din acest an, semn al al unei competiţii acerbe pe piaţa vehiculelor nepoluante, scrie WSJ.

BYD a vândut 626.263 de vehicule electrice şi hibride, în creştere cu 13% faţă de perioada similiară a anului trecut. Compania a mai precizat că vânzările au crescut cu 46% în primele două luni ale acestui an.

Exporturile au ajuns la 38.434 de unităţi, aproape triplându-se în primul trimestru al acestui an.

Compania chineză a devenit un competitor serios al Tesla, dar şi al producătorilor tradiţionali de maşini, faţă de care oferă alternative mult mai ieftine. La sfârşitul anului 2023 BYD a devenit cel mai mare producător de maşini electrice din lume.

Fondată în 1995 ca un producător de baterii, BYD a devenit cel mai important jucător de pe piaţa chineză. Acesta reflectă creşterea dominanţei chineze în noul spaţiu creat de vehiculele electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO