Business Internaţional

Productorul de alimente Bella Bulgaria a cumpărat Creta Farms din Grecia

Productorul de alimente Bella Bulgaria a cumpărat Creta...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.09.2020, 00:00 101

Productorul de alimente Bella Bulgaria, care face parte din grupul olandez Impala Invest Group, a anunţat că a achiziţionat producătorul grec de carne procesată şi produse lactate Creta Farms. Preţul tranzacţiei nu a fost publicat, scrie SeeNews.

Bella a cumpărat Creta Farms în baza unei decizii a unei instanţe elene cu sediul la Rethymno, de pe insula Creta, a precizat compania bulgară. Instanţa din Rethymno a selectat  Bella Bulgaria ca noul proprietar al Creta Farms într-o procedură în care mai mulţi candidaţi la achiziţionarea companiei cu probleme au oferit planuri de restructurare a afacerii. Planul de restructurare propus de Bella Bulgaria prevede reducerea cu 64% a datoriei Creta Farms. Potrivit Grupului Impala Invest, aceasta este cea mai mare investiţie străină a unei companii de alimente bulgare.

Anul trecut, Bella Bulgaria a cumpărat compania maghiară Marathon Foods pentru 12 milioane de leva (6,9 milioane de dolari / 6,1 milioane de euro). Cu această investiţie, Bella urmăreşte o prezenţa activă în sectorul livrărilor de alimente către pieţele Europei de Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO