Business Internaţional

Profitul Ericsson a urcat cu 12% in T2

23.07.2007, 17:36 13

Profitul Ericsson, cel mai mare producator de echipamente de retele pentru telefonie mobila, a crescut cu 12% in trimestrul al doilea, sub estimarile analistilor, in timp ce vanzarile au stagnat pe piata europeana.
Informatia a determinat un declin de 3% al actiunilor, scrie presa internationala.
Grupul a obtinut un profit inainte de impozitare de 1,4 miliarde de dolari (1 miliard de euro). Vanzarile au crescut cu 8%, la 5,1 miliarde de euro.
Ericsson a aratat insa ca rezultatele sunt superioare nivelului general al pietei, iar veniturile obtinute in regiunea Asia-Pacific sunt incurajatoare. Vanzarile Ericsson in regiu-ne au urcat cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar veniturile din Europa au stagnat, in timp ce in America de Nord au consemnat un declin de 18%.
"Costurile sunt sub control, iar profitul a crescut cu un miliard de coroane fata de anul trecut, astfel incat putem fi satisfacuti", a declarat directorul general Carl Henric Svanberg.
Analistii asteptau rezultate mai bune, ca urmare a implicarii Ericsson pe piata multimedia, prin achizitii precum cea de 1,4 miliarde de dolari (1 miliard de euro) a companiei norvegiene de televiziune prin Internet Tandberg Television.
Svanberg a declarat, la randul sau, ca astepta mai mult din partea diviziei multimedia, care a raportat o crestere de 6% a vanzarilor, la 3,6 miliarde de coroane (392 mil.euro), dar a apreciat ca divizia se va dezvolta bine, pe termen lung.
Ericsson a reiterat ca ritmul de crestere a pietei pentru tehnologia de telefonie mobila de a doua si a treia generatie va fi in acest an de circa 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels