Business Internaţional

Profitul Henkel creste pe fondul dezvoltarii din SUA

09.11.2004, 00:00 16



Henkel, producatorul german de detergenti, a declarat ca profitul a crescut cu 11% in acest semestru ca urmare a extinderii in Statele Unite ale Americii, relateaza Bloomberg. Profitul a urcat la valoarea de 131 de milioane de euro, fata de 118 milioane anul trecut, conform documentelor date publicitatii la conferinta de presa a grupului din Dusseldorf. Ulrich Lehner, CEO, e decis sa mareasca numarul marcilor comercializate in Statele Unite, unde vanzarile trimestriale aproape ca s-au dublat.



Compania previzioneaza cresteri anuale ale volumului vanzarilor pana in 2008 cuprinse intre 3 si 4 procente. Henkel se asteapta la o crestere a costurilor pentru ambalare, materii prime si transport. Cresterile vor fi compensate de deprecierea dolarului si de alte reduceri de cost.



Henkel a achizitionat alte companii in aceasta luna. Producatorul german a declarat ca va cumpara Orbaseal pentru un pret necunoscut pentru a se extinde pe piata americana de piese auto, precum si Concorde Grup, compania franceza care produce chimicale.



Grupul german a crescut cota vanzarilor din SUA la 21 de procente, de la 12%. Totusi vanzarile retailerului au scazut pentru a doua luna consecutiv ca urmare a grijilor legate de pierderea locurilor de munca si pretului combustibililor, precum si din cauza somajului care a crescut pentru a noua luna consecutiv in Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels