Business Internaţional

Puma se asteapta sa castige mai mult

01.11.2004, 00:00 10



Puma, producatorul german de articole sportive, a modificat pentru a doua oara in acest an previziunile dupa ce numarul pantofilor de sport vanduti in trimestrul al treilea a crescut, relateaza Bloomberg.



Profitul va creste de la 35 la 45 de procente, depasind targetul initial de "peste 30%", s-a scris pe site-ul companiei. Profitul din trimestrul trei a ajuns la 85 de milioane de euro adica 5,21 de euro pe actiune de la 69 de milioane cat era cu un an in urma.



Directorul executiv Jochen Zeitz a declarat ca au avut cresteri atat pe pietele mature cat si pe cele in curs de dezvoltare asa ca se asteapta ca sfarsitul de an sa fie in forta si sa atinga noi recorduri de vanzari. Zeitz, care a marit de patru ori profitul in cinci ani , incearca sa ii convinga pe investitorii de la Puma ca va detrona Adidas -Solomon AG si Nike prin vanzarea pantofilor sport din piele Asti si celelalte articole sportive, ca pe niste produse de moda. Recent actiunile Puma au scazut cu 10% din cauza grijilor in legatura cu perspectivele companiei.



Adidas, producatorul numarul doi de articole sportive din lume, a crescut previziunile pentru al doilea an datorita revigorarii cererii din America de Nord si din Europa.



Nike, cea mai mare companie din industrie, a declarat ca profitul pentru trimestul al treilea a castigat 25 de procente pentru ca cererea pentru pantofii de sport Shox si Converse a fost impulsionata.



Daca Nike si Adidas trebuie sa se supuna fluctuatiilor pietei din cauza marimii lor , Puma se concentreaza pe vanzarea catre puncte de desfacerea precum Federated Department Stores Bloomingdales. Puma, asemeni companiei Adidas, a beneficiat de oportunitatea de a achizitiona materiile prime (cauciuc, bumbac) in dolari, reducand astfel costurile pe masura ce moneda se depreciaza. Comenzile companiei Puma au crescut cu 17% la valoarea de 757 de milioane de euro, in mare parte datorita consumatorilor din Statele Unite si Italia. Vanzarile din trimestrul trei evoluat cu 12% la 301 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO