Business Internaţional

Rata şomajului în Germania a atins un minim istoric în timp ce companiile îşi depăşesc limitele de capacitate

Rata şomajului în Germania a atins un minim istoric în...

Autor: Răzvan Botea

29.03.2018, 12:02 548

Scăderea ratei şomajului în Germania a continuat în martie pe măsură ce companiile din cea mai puternică economie e Europei au dat un impuls forţei lor de muncă pentru a ţine pasul cu comenzile, scrie Bloomberg.

Rata şomajului a scăzut cu 5,3% în luna martie a anului acesta, a spus Agenţia Federală de Muncă din Nurnberg marţea aceasta. Numărul şomerilor a scăzut cu 19.000, astfel ajungându-se la un minim istoric de 2,37 mil. de cetăţeni fără un loc de muncă. Economiştii de la Bloomberg au preconizat o scădere de 15.000, Germania întrecând aşteptările.

Germania a fost un beneficiar major al comerţului global şi al cheltuielilor locale, iar Bundesbank spune că economia va continua să crească puternic în primul trimestru al acestui an.

Chiar dacă îngrijorările din contextul protecţionismului american au făcut ca previziunile privind Germania să nu mai fie atât de optimiste, Banca Centrală a transmis că volumul mare de comenzi acumulate în a doua jumătate a anului trecut sunt suficiente pentru a susţine producţia pentru acest moment, conform Băncii Centrale.

Şomerii au fost mai puţini cu aproximativ 17.000 în vestul Germaniei şi cu 2.000 mai puţini în est. Informaţiile privind rata şomajului din zona euro vor fi publicate săptămâna următoare iar previziunea este că aceasta a scăzut cu 8,5% la cel mai mic nivel din ultimii 9 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO