Business Internaţional

Rebrandingul Twitter s-ar putea dovedi complicat pentru companie: Microsoft foloseşte litera X ca marcă înregistrată încă de acum 20 de ani pentru seria de console Xbox. „Există şanse de 100% ca Twitter să fie dat în judecată”

Rebrandingul Twitter s-ar putea dovedi complicat pentru...

Autor: Valeriu Dănilă

25.07.2023, 14:56 1831

Decizia lui Elon Musk de a schimba imaginea Twitter s-ar pujtea dovedi dificilă din punct de vedere juridic, titrează Reuters. Mai multe companii printre care Meta şi Microsoft au deja drepturi de proprietatea asupra literei X.

„Există şanse de 100% ca Twitter să fie dat în judecată”, a declarat avocatul Josh Gerben, explicând că a văzut peste 900 de entităţi ce au X ca marcă înregistrată.

Încă din 2003 Microsoft deţine o marcă legată de litera X pe care o foloseşte la consola de jocuri Xbox. De asemenea, şi Meta deţine drepturi similare folosind X în platformele de socializare proprii.

Josh Gerben este de părere că Meta şi Microsoft nu vor da în judecată Twitter decât dacă compania se aproprie de stilurile vizuale folosite de acestea.

Meta a întâmpinat probleme similare când a ales să-şi schimbe numele din Facebook, confruntându-se cu procese intentate de o firmă de investiţii numită MetaX şi de o alta pentru folosirea simbolului infinit.

„Având în vedere dificultatea de a proteja o singură literă, în special una la fel de populară din punct de vedere comercial precum „X”, protecţia Twitter se va limita probabil la o grafică foarte asemănătoare cu actualul logo”, a declarat Douglas Masters, avocat specializat în mărci înregistrate la firma de avocatură Loeb & Loeb.

„Sigla nu are prea multe elemente distinctive, aşa că protecţia va fi foarte limitată”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO