Business Internaţional

Restructurarea Alitalia din nou in prim plan

15.10.2004, 00:00 14



Planul de salvare a companiei aeriene Alitalia a revenit in atentie, dupa ce presedintele executiv Giancarlo Cimoli a declarat ca este necesara o crestere de capital de 1,5 miliarde de euro, anul viitor, pentru restructurarea companiei, scrie Financial Times.



Cimoli a declarat ca, in urma recapitalizarii, guvernul italian isi va reduce controlul asupra companiei de la 62% la 49%. Guvernul a oprit deja 750 de milioane de euro din bugetul pentru 2005 pentru a participa la recapitalizare, iar analistii spun ca investitorii privati vor trebui sa vina cu aceeasi suma. Companiile aeriene rivale au inaintat o plangere Comisiei Europene in legatura cu planul de restructurare de la Alitalia, banuind o posibila implicare a statului.



Alitalia are datorii nete de 1,6 miliarde de euro si 330 de milioane de euro pierderi pentru prima jumatate a anului. Se asteapta ca firma sa redevina profitabila in 2006. Cimoli nu a spus cine ar putea contribui la recapitalizare, dar a lasat sa se inteleaga ca vor fi luati in considerare si investitori institutionali. El a mai precizat ca s-a discutat transformarea datoriilor companiei catre banci in actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24