Business Internaţional

Retrogradarea perspectivei ratingului SUA de către S&P este prima în istoria de 70 de ani a agenţiei

Autor: Marius Oncu

18.04.2011, 20:49 34

Revizuirea în scădere a perspectivei ratingului SUA de cătreStandard&Poor's (S&P), la negativă, este prima de laînfiinţarea agenţiei, în 1941, Statele Unite având în aceastăperioadă calificativ maxim "AAA" cu perspectivă stabilă, a declaratpentru MEDIAFAX analistul S&P Marko Mrsnik.

"Am atribuit ratingul «AAA»Statelor Unite în 1941, când Standard Statistics a fuzionat cuPoor's Publishing. Ambele instituţii predecesoare ale S&P aveaurating maxim pentru executivul SUA. De atunci, Statele Unite şi-aumenţinut calificativul «AAA» şi perspectiva stabilă", a spusMrsnik.

S&P a revizuit, luni,perspectiva ratingului suveran "AAA" al Statelor Unite de lastabilă la negativă, întrucât există riscul ca politicieniiamericani să nu ajungă la un acord pentru a rezolva problemelefiscale ale ţării.

Agenţia S&P a fost înfiinţatăîn 1941 prin fuziunea Poor's Publishing cu Standard Statistics.Poor's Publishing furnizează servicii de evaluare financiară pentruinvestitori încă din 1860, în timp ce Standard Statistics,înfiinţată în 1906, a început să publice ratinguri pentru datoriiale statelor şi companiilor din 1916.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO