Business Internaţional

Rezerva Federală americană contrazice informaţiile apărute în WSJ: Băncile europene sunt tratate la fel ca cele americane

Rezerva Federală americană contrazice informaţiile apărute în WSJ: Băncile europene sunt tratate la fel ca cele americane

Autor: Anca Dumitrescu

19.08.2011, 09:49 730

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) tratează băncile străine la fel ca pe cele americane, a declarat un oficial al instituţiei, care a intrat astfel în contradicţie cu o informaţie potrivit căreia Fed urmăreşte îndeaproape băncile europene care se confruntă cu criza datoriilor din Europa.

Temerile legate de finanţarea băncilor au fost unul dintre factorii care au dus joi la o nouă scădere a burselor internaţionale, după pierderile masive din ultimele două săptămâni, transmite Reuters.
Wall Street Journal a relatat, joi, că Fed a organizat mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai băncilor europene cu subsidiare în SUA, pentru a afla dacă au acces sigur la finanţarea operaţiunilor pe piaţa americană.

Preşedintele Rezervei Federale din New York, Willian Dudley, a declarat că banca centrală "analizează mereu băncile" şi tratează băncile americane şi europene "exact la fel".

Dudley a răspuns astfel articolului apărut în Wall Street Journal.
"Este o procedură standard. Asta facem în mod curent", a afirmat Dudley la o întâlnire cu oameni de afaceri din New Jersey.

El a considerat important să sublinieze că Fed nu se concentrează pe băncile străine mai mult decât pe băncile americane, acestea fiind tratate la fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels