Business Internaţional

Roboţii Made in Poland cuceresc logistica

Foto: nomagic.ai

Foto: nomagic.ai

Autor: Bogdan Cojocaru

01.04.2024, 00:00 67

Nomagic, o companie care dezvoltă soluţii robotizate pentru ridicarea comenzilor din depozite, a primit recent sprijin financiar de 1,8 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Banii sunt pentru a ajuta la cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei avansate de inteligenţă artificială care să fie folosită pe utilajele poloneze. „Acest tip de finanţare se adresează doar companiilor cu cerere puternică, documentată, şi care se pot lăuda cu sprijinul investitorilor reputaţi. Ne va permite să continuăm să concurăm eficient cu companiile americane“, a declarat pentru cotidianul Rzeczpospolita Kacper Nowicki, unul din fondatorii Nomagic. Independent de ajutorul de la BEI, compania a strâns 38 de milioane dolari de la investitori europeni şi americani. Injecţia de capital vine într-un moment crucial pentru companie. Start-up-ul polonez îşi accelerează vânzările şi câştigă tot mai mulţi utilizatori pentru soluţiile sale.

A încheiat parteneriate cu companii de logistică de top precum Fiege şi Arvato. Nomagic se numără printre jucătorii cheie din industria de manipulare robotică în centrele de logistică, iar datorită accelerării activităţii sale în domeniul AI, această poziţie va fi consolidată. O parte semnificativă a finanţării va fi direcţionată către îmbunătăţirea procesării robotizate a comenzilor, în special prin tehnologia React.AI, care, datorită detectării avansate a anomaliilor pe baza analizelor video, identifică chiar şi erorile rare la ridicarea comenzilor în depozit. Utilajele avansate poloneze de la Nomagic funcţionează în mai mult de o duzină de centre logistice din întreaga lume, inclusiv din Germania, Elveţia şi Norvegia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO