Business Internaţional

Roubini: Economia americană este într-un moment de contractare

Roubini: Economia americană este într-un moment de contractare

Autor: Adrian Voicu

27.09.2011, 22:34 1060

Majoritatea economiilor dezvoltate reintră în recesiune în timp ce economia americană deja este într-un moment de contractare economică, este de părere Nouriel Roubini, cofondator şi preşedinte al Roubini Global Economics, citat de Bloomberg.

"După cum văd eu economia mondială, intrăm într-o recesiune economică din nou", a spus Roubini în cadrul evenimentului Bloomberg Dealmakers Summit. "Cred că suntem deja într-una în SUA conform datelor - la fel se întâmplă cu majoritatea ţărilor din zona euro, la fel se întâmplă cu Marea Britanie".

"În acest moment, problema nu este dacă va fi o recesiune simplă sau în formă de W, ci dacă va fi una uşoară sau o recesiune severă şi o criză financiară globală", a spus Roubini. "Răspunsul la această întrebare depinde de ce se va întâmpla în zona euro şi dacă ţările (din zonă - n.red.) pot acţiona împreună".

"Rămânem fără gloanţe", este de părere Roubini, iar o criză a datoriilor în Europa ar putea avea consecinţe "mai grave" decât colapsul Lehman Brothers, consideră economistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO