Business Internaţional

Rusia îşi măreşte armata: Preşedintele Vladimir Putin a dispus suplimentarea numărului membrilor armatei ruse până la două milioane

Rusia îşi măreşte armata: Preşedintele Vladimir...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

25.08.2022, 16:55 696

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis, joi, un decret prin care suplimentează numărul militarilor armatei ruse, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Noul decret va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Efectivele militare ruse vor fi suplimentate până la nivelul de două milioane, de la 1,9 milioane, cât a fost nivelul stabilit printr-un decret emis în 2017.

Decizia a fost luată în contextul invaziei militare în Ucraina, numită de Rusia "operaţiune militară specială". Ofensiva militară rusă, lansată în urmă cu şase luni, a generat pierderi umane şi materiale semnificative pentru armata rusă.

De câteva luni, operaţiunile militare ale Rusiei se concentrează în regiunile din sudul şi estul Ucrainei, iar Kremlinul a evitat să ordone mobilizarea generală.

Ordinul prezidenţial de suplimentare a efectivelor militare prevede şi alocarea de fonduri în plus pentru apărare începând tot de la 1 ianuarie 2023, potrivit site-ului oficial al Administraţiei de la Moscova, citat de postul NBC News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO