Business Internaţional

Rusii incearca sa faca ordine pe piata bursiera

11.11.2005, 19:13 18

Un proiect de lege menit sa faciliteze listarea pe pietele de capital din Rusia va fi promovat pana la sfarsitul acestui an si va intra in vigoare in 2006, relateaza The Moscow Times.

Parlamentul rus va aproba saptamana aceasta proiectul de lege privind pietele de capital, masura ce va pune capat speculatiilor legate de modul in care companiile rusesti pot realiza oferte publice initiale pe bur-sele interne si nu pe cele straine.

Prin lipsa unor restrictii severe pentru firmele care intentioneaza sa se listeze pe bursele din afara Rusiei, se pare ca guvernul acestei tari va crea conditiile necesare pentru listarea pe pietele locale. "Legislatia va apropia procesul de realizare a unei oferte publice initiale in Rusia de standardele internationale", a declarat Oleg Ivanov, consilier al Comisiei Parlamentului rus pentru institutii de credit si piete financiare. Comisia a eliminat amendamentele care impiedicau companiile rusesti in listarea pe burse straine.

Seful comisiei de supraveghere a pietelor financiare, Oleg Viugin, a incercat sa amendeze legislatia existenta pentru a preveni ca toti cei care detin peste 75% din activele totale in Rusia sa realizeze o oferta publica initiala pe o bursa straina fara a realiza listarea initiala pe o piata locala. Amendamentele propuse de acesta au fost insa eliminate pentru ca erau in contradictie cu normele internationale. Cu toate acestea, mai sunt voci care sustin restrangerea ofertelor initiale in exteriorul Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO