Business Internaţional

Sancţiunile impuse de Rusia asupra produselor agricole ar putea costa Turcia 764 milioane de dolari

Sancţiunile impuse de Rusia asupra produselor agricole...

Autor: CătăIina Apostoiu

03.12.2015, 18:08 592

Ministrul turc al Agriculturii Faruk Celik a anunţat că estimează pierderile legate de sancţiunile impuse de Rusia asupra produselor agricole din Turcia la aproximativ 764 milioane de dolari, potrivit Hurriyet Daily News.

“Estimăm pierderile legate de exporturile noastre de produse agricole către Rusia la aproximativ 764 milioane de dolari, în condiţiile în care exporturile noastre totale către această ţară în acest sector se ridică la aproximativ 1,27 miliarde de dolari”, a declarat Celik. Acesta a adăugat că Turcia nu întâmpină probleme serioase în sectorul agricol din cauza sancţiunilor impuse de Rusia.

Premierul rus Dimitri Medvedev a semnat pe 1 decembrie un ordin prin care aproba impunerea unei serii de sancţiuni împotriva Turciei începând cu 1 ianuarie, 2016. Ordinul includea o listă de produse agricole pe care Rusia nu le va mai importa din Turcia începând cu această dată. Lista cuprinde fructe şi legume cum ar fi roşii, ceapă, struguri şi mere, cât şi produse din carne de pasăre. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO