Business Internaţional

Şapte submarine NATO participă la un exerciţiu complex

Şapte submarine NATO participă la un exerciţiu complex

Autor: Laura Buciu

25.02.2024, 22:59 35

Şapte submarine NATO participă la cel mai mare şi mai complex exerciţiu subacvatic al organizaţiei în Marea Mediterană, potrivit Sky News.

Navele din Grecia, Franţa, Italia, Spania, Turcia şi SUA au sosit duminică în largul coastei Siciliei pentru a desfăşura exerciţiul Dynamic Manta 24.

Mijloacele navale au vânat şi au fost vânate pe rând, în strânsă coordonare cu mijloacele aeriene şi de suprafaţă, pentru a se antrena şi perfecţiona capacităţile în acest tip special de război, au declarat oficialii.

Fiind cel mai avansat exerciţiu NATO de luptă antisubmarin (ASW), acesta pregăteşte echipajele să răspundă şi să se adapteze la orice tip de ameninţare sub suprafaţa mării.

Marina italiană găzduieşte exerciţiul, oferind sprijin logistic de la baza navală Augusta, din portul Catania şi de la baza aeriană Sigonella.

„Navele NATO din estul Mediteranei monitorizează în mod obişnuit activitatea navală rusă, inclusiv submarinele”, a declarat Alper Vural, locţiitorul comandantului submarinului turc.

„Aliaţii au decis, de asemenea, să consolideze forţele navale permanente ale NATO cu mai multe nave. Acest lucru este important pentru instruire şi cunoaşterea situaţiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO