Business Internaţional

Scandal în Marea Britanie: Vicepremierul a demisionat în urma unei anchete privind acuzaţii de hărţuire

Scandal în Marea Britanie: Vicepremierul a demisionat...

Autor: Petru Mazilu

21.04.2023, 12:57 70

Vicepremierul britanic, Dominic Raab, a demisionat, vineri, în urma unei anchete independente care a analizat o serie de acuzaţii de hărţuire.

Într-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak şi publicată pe Twitter, Raab a declarat că va continua să sprijine guvernul.

„Am cerut ancheta şi m-am angajat să demisionez, dacă aceasta ar fi făcut vreo confirmare a unei acuzaţii de hărţuire de orice fel. Cred că este important să mă ţin de cuvânt", a declarat Raab.

El a respins acuzaţiile formulate împotriva sa „cu excepţia a două" şi susţinut că „nu a înjurat sau strigat la nimeni nici măcar o dată în patru ani şi jumătate, şi că nu a aruncat cu ceva sau a intimidat fizic pe cineva, şi nici nu a căutat în mod intenţionat să înjosească pe cineva."

Dominic Raab consideră că ancheta care l-a vizat a format un precedent periculos.

„Prin stabilirea unui prag atât de scăzut pentru hărţuire, această anchetă a creat un precedent periculos. Va încuraja plângerile false împotriva miniştrilor şi va avea un efect de răcire asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră şi, în cele din urmă, asupra poporului britanic", a fost concluzia vicepremierului.

Vicepremierul a fost vizat de opt plângeri oficiale privind comportamentul său în perioada în care a ocupat condus ministere de externe, pentru Brexit şi de justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO