Business Internaţional

Şefii diplomaţiilor americană şi rusă au discutat miercuri la Paris pe tema situaţiei din Ucraina

Şefii diplomaţiilor americană şi rusă au discutat...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

05.03.2014, 18:14 398

Şefii diplomaţiilor americană John Kerry şi rusă Serghei Lavrov au discutat miercuri la Paris despre situaţia din Ucraina, la finalul unei reuniuni cu privire la situaţia din Liban, în prezenţa preşedintelui francez François Hollande, potrivit unor surse diplomatice, relatează AFP.

La finalul dejunului de lucru al Grupului Internaţional de Susţinere (GIS) a Libanului, Kerry şi Lavrov s-au întâlnit la o cafea pe terasa însorită a palatului prezidenţial, împreună cu omologii lor francez Laurent Fabius şi german Frank-Walter Steinmeier, a constatat un jurnalist AFP.

Cei patru au discutat despre situaţia din Ucraina, potrivit mai multor surse diplomatice.

Este pentru prima dată de la preluarea controlului de către Rusia asupra unei mari părţi a Crimeei, în acest weekend, când şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov se întâlneşte faţă în faţă cu miniştri de Externe occidentali.

În ultimele zile, Occidentul şi Rusia au schimbat replici dure, occidentalii acuzându-i pe ruşi că au încălcat dreptul internaţional, iar Moscova respingând ameninţările cu sancţiuni care i-au fost adresate.

Ministrul rus s-a întâlnit luni seara, în Elveţia, cu Frank-Walter Steinmeier, dar ministrul german a declarat marţi că nu se întrevede vreo soluţie pentru Ucraina. Un summit european extraordinar a fost convocat joi, la Bruxelles, în vederea unei eventuale adoptări a unor măsuri coercitive vizând Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO