Business Internaţional

Şoferii serviciului UberEats vor salarii mai mari şi ameninţă că vor face grevă

Şoferii serviciului UberEats vor salarii mai mari şi...

Autor: Lorena Cornea

25.08.2016, 15:41 1242

Şoferii pentru serviciul proaspăt lansat de Uber, UberEats, care asigură livrarea de mâncare la domniciul pentru londonezi, ameninţă să intre în grevă vineri, potrivit Uniunii Vocilor Unite ale Lumii.

Uber şi alte companii care se bazează pe cererile clienţilor au drept muncitori persoane independente care oferă servicii de ride-sharing, livrează mâncare, repară diferite lucruri etc. Muncitorii nu sunt clasificaţi drept angajaţi, companiile neavând obligaţia de a le plăti asigurări medicale sau alte beneficii. 
 
Salariile mici şi munca fără asigurare de sănătate i-a determinat pe lucrătorii de la UberEats să îşi întocmească o listă de cereri, potrivit Bloomberg. Greva ar reprezenta încă o provocare majoră pentru Uber în Londra, având în vedere procesul de săptămâna trecută în care se află cu regia de transport a oraşului.
 
UberEATS este o aplicaţie de sine stătătoare care le permite clienţilor să comande mâncare din restaurantele locale. Designul acesteia este asemănător cu cel al aplicaţiei de ride sharing, arătându-le clienţilor poziţia comenzii, pe care o pot urmări încă de când este preparată sau când şoferul este pe drum.
 
Serviciul a fost deschid la prânz, iar iniţial clienţii puteau alege dintre a comanda un smoothie, un burrito sau paste, toate din locaţii diferite.
În Londra, serviciul poate fi accesat de la 11 dimineaţa la 11 seara. Comenzile pot fi plasate şi de pe Ubereats.com.
 
Piaţa în care se avântă Uber este una aglomerată. Companii precum Deliveroo, Foodpanda sau GrubHub activează deja de ceva vreme şi au campanii publicitare colosale, iar competiţia este din ce în ce mai acerbă în Europa. Deliveroo a strâns 100 de milioane de dolari anul trecut, iar Foodpanda 210 milioane de dolari, conform Bloomberg.
 
”Oamenilor le place faptul că singurul lucru pe care trebuie să îl facă pentru a rezerva o maşină este apăsarea unui simplu buton, iar acum pot comanda şi mâncare tot în acest fel.” A spus Jo Bertram, managerul pe Marea Britanie al Uber. ”Vom livra mâncarea cu acelaşi profesionalism pentru care suntem deja cunoscuţi.”, a continuat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO