Business Internaţional

Soluţia Doctorului Doom la criza din zona euro - schimbarea datoriilor suverane cu alte active

Soluţia Doctorului Doom la criza din zona euro - schimbarea datoriilor suverane cu alte active

Autor: Adrian Voicu

16.11.2010, 12:57 29

Uniunea Europeană ar trebui să studieze exemplele oferite deţări precum Pakistan, Ucraina şi Uruguay, care au schimbatdatoriile suverane cu alte active, este de părere economistul carea previzionat criza economică globală, Nouriel Roubini.

Supranumit Doctor Doom pentru predicţiile sale nu preaoptimiste, Roubini a declarat pentru Financial Times că dacă UE nu va adopta o astfel de soluţie seva confrunta cu pericolul de a pune pierderile băncilor private încârca contribuabililor, guvernele din UE riscând să intre îninsolvenţă.

"În curând va fi nevoie de restructurări ale datoriilor publice"în Irlanda, problema principală pentru oficialii UE fiindmodalitatea prin care această restructurare va avea loc, este depărere Roubini.

Acesta a menţionat că, chiar dacă nu există un mecanism legal derestructurare a datoriilor, astfel de operaţiuni se pot face în modtradiţional prin oferte de schimburi de obligaţiuni, nefiindnecesar un mecanism formal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO