Business Internaţional

Sondaj: 75% dintre alegătorii republicani îl susţin pe Trump, iar avansul lui Clinton se micşorează

Sondaj: 75% dintre alegătorii republicani îl susţin pe...

Autor: Mediafax

09.10.2016, 15:05 2949

Conform unui sondaj efectuat de Politico.com/Morning Consult, efectuat imediat după difuzarea unei înregistrări audio ce surprinde un limbaj obscen al candidatului republican, 45% dintre alegătorii americani cred că Donald Trump trebuie menţinut în cursa prezidenţială, alţi 39% sperând la retragerea controversatului politician.

În rândul electoratului republican de bază, 74% dintre alegători cred că liderii formaţiunii trebuie să îl susţină în continuare pe magnatul new-yorkez, doar 13% optând pentru retragerea susţinerii.

Conform sondajului, la nivel naţional, Hillary Clinton are un avans de 4% în rândul electoratului general, fiind creditată cu 42%, în timp ce Donald Trump are o susţinere de 38%. Vineri, Hillary Clinton avea un avans de 5%.

Experţii Partidului Republican se temeau de pierderea unei părţi a electoratului de bază în contextul scandalului în care este implicat candidatul la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, dat fiind că nu vrea să se retragă deşi a pierdut sprijinul unor membri marcanţi, inclusiv a senatorului John McCain.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO