Business Internaţional

Stiglitz: Angajamentul lui Draghi, un truc de câştigare a încrederii

Stiglitz: Angajamentul lui Draghi, un truc de câştigare...

Autor: CătăIina Apostoiu

26.11.2015, 00:00 409

Economistul Joseph Stiglitz (foto), câştigător al Premiului Nobel, a declarat că angajamentul făcut de preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi în 2012 de a proteja zona euro nu a făcut decât să ascundă problemele generate de structura imperfectă a blocului monetar, potrivit Bloomberg.

„Structura imperfectă“ a zonei euro, „care nu permite ajustări, va avea consecinţe semnificative, va exista o nouă criză euro“, a declarat Stiglitz. „Europa a fost ultima dată salvată de declaraţia lui Draghi în care acesta se angaja să facă orice va fi necesar; acesta a constituit un truc de câştigare a încrederii“.

Comentariile făcute de preşedintele BCE Mario Draghi cu trei ani în urmă, în care se angaja să protejeze moneda unică în contextul creşterii puternice a randamentelor obligaţiunilor, au reprezentat un punct de turnură în criza datoriilor din Europa. Totuşi, potrivit lui Stiglitz, aceste cuvinte au distras atenţia pieţelor de la sistemul deficient al zonei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO