Business Internaţional

Stiglitz: Moneda euro ar putea fi desfiintata daca Europa nu-si rezolva problemele institutionale

04.05.2010, 21:07 20

Moneda euro ar putea fi desfiintata daca Europa nu reusestesa-si rezolve problemele institutionale fundamentale, evidentiatede criza din Grecia, a declarat Joseph Stiglitz, laureat alpremiului Nobel pentru economie, citat de AFP, scrie Mediafax Business.

Pachetul financiar pregatit de Uniunea Europeana si Fondul MonetarInternational pentru Grecia, impreuna cu masuri de austeritatefoarte severe, nu a redus apetitul speculatorilor pentru investitiipe deprecierea monedei europene, a afirmat Stiglitz la postul BBCRadio 4.

Pachetul de imprumuturi de urgenta, in valoare de 110 miliarde deeuro, pregatit pentru Grecia ar putea reduce presiunile speculativeimpotriva statului elen pentru o perioada, dar pe termen lung credca vor avea un efect contrar.

Intrebat daca aceasta situatie poate reprezenta sfarsitul euro,Stiglitz a afirmat: "Daca Europa nu-si rezolva problemeleinstitutionale fundamentale, viitorul euro poate fi foarte scurt".Cititi mai mult pe www.mediafax.biz


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24