Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita

03.09.2012, 00:01 49

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au înregistrat o creştere surprinzătoare luna trecută, când media a urcat cu 1,3%, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată din ianuarie 2010 până în prezent, scrie Financial Times. Creşterea anulează declinul înregistrat în luna iulie, când preţurile au scăzut cu 0,8%, potrivit indicelui calculat de instituţia financiară britanică Nationwide. "Această creştere ar putea fi explicată de rezistenţa surprinzătoare a pieţei muncii din Marea Britanie, unde în următoarele luni va creşte numărul locurilor de muncă, cu toate că economia ţării este încă în recesiune", a afirmat Robert Gardner, economist-şef la Nationwide. El a menţionat că se aşteaptă ca piaţa imobiliară să rămână stabilă în următorii doi ani.

Guvernul spaniol a fost nevoit să injecteze capital în Bankia, banca recent naţionalizată şi al patrulea cel mai mare creditor din Spania, după ce aceasta a anunţat pierderi de 4,4 miliarde euro pentru prima jumătate a acestui an, scrie Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24