Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Boom-ul imobiliar din China a dus la majorareapreţurilor la case la nivel naţional cu 140% din 2007 şi până înprezent şi cu 800% în Beijing în ultimii opt ani, scrie The NewYork Times.

Philips Electronics renunţă la divizia detelevizoare, pe care o va transfera în cadrul unui joint venture cuproducătorul de monitoare TPV, scrie agenţia de presă ThomsonReuters.

Banca Centrală a Statelor Unite (Fed) vaîncheia cel mai probabil la sfârşitul lunii iunie programul deachiziţii de obligaţiuni de stat în valoare de 600 mld. dolari,scrie Financial Times.

Glencore, traderul elveţian de materii prime ceurmează să se listeze la Londra şi Hong Kong, ar putea fichestionată de investitori cu privire la o serie de litigii din SUAşi Marea Britanie, informează The Telegraph. Unul dintre litigii arputea costa compania 3 mld. dolari.

Susţinerea cetăţenilor croaţi pentru aderarea ţării la UE ascăzut de la 60% în urmă cu o săptămână la 35% în prezent,informează postul de televiziune Nova, citat de publicaţia onlineEUObserver.

Ministrul francez al muncii Xavier Bertrandşi-a anunţat intenţia de a reduce lista meseriilor la care au accesstrăinii, din cauza dificultăţilor de recrutare, apreciind caprioritară "formarea celor care caută un loc de muncă pentruocuparea acestor posturi", relatează AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO