Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

23.11.2010, 23:10 13

Agenţii FBI au percheziţionat birourile a treifonduri de investiţii, potrivit purtătorului de cuvânt alinstituţiei, scrie The Washington Post. Mandatele de percheziţie aufost executate pentru Level Global Investors din New York,Diamondback Capital Management din Stamford şi Loch CapitalManagement din Boston, ca parte dintr-o investigaţie asupraindustriei de servicii financiare.

Cantitatea de metale rare exportate de China ascăzut în luna octombrie cu 77% faţă de luna precedentă, după ceguvernul a redus cotele de export la jumătate pentru a doua oarăconsecutiv, scrie Bloomberg. În luna octombrie, cantitatea demetale rare exportate a fost de 830 de tone metrice, faţă de 3.660de tone metrice în septembrie.

Fondul de 20 mld. dolari creat de compania petrolierăBP ar putea fi suficient pentru a acoperi pagubele createde deversarea din Golful Mexic, a declarat Kenneth Feinberg,persoana desemnată de preşedintele Barack Obama să se ocupe desupervizarea plăţii compensaţiilor.

Creditorii internaţionali ai Greciei auacceptat să ofere ultima tranşă din împrumut ţării care a primit unajutor financiar în valoare de 110 mld. euro de la UE şi FMI, însăîi cer să depună mai multe eforturi pentru a reduce deficitul peanul viitor, scrie BBC News. Grecia estimează că va reducedeficitul în 2011 la 7,5% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO